Forstå tørre øjne

Test af tørre øjne

Hvis du tror, du måske har tørre øjne, er næste skridt et besøg hos din øjenlæge, hvor du kan få foretaget de nødvendige test med henblik på at finde årsagen til de tørre øjne og fastslå graden af lidelsen.

Allerede inden du besøger øjenlægen, kan du imidlertid bruge en simpel indikator kaldet Tårefilmens symptomatiske nedbrydningstid (SBUT) for at fastslå, om du måske har tørre øjne.

KLIK HER FOR AT STARTE TESTEN AF TØRRE ØJNE


Manuel gennemførelse af testen af tørre øjne

  1. Find et stopur eller lignende.
  2. Blink 2 gange og se derpå lige frem, idet du sørger for at starte tidstagningen umiddelbart efter dit andet blink.
  3. Undgå at blinke så længe som muligt.
  4. Aflæs tiden på uret, når du begynder at mærke ubehag i øjnene (svie, fornemmelse af sand i øjnene, tørhed osv.)
  5. SBUT er den tid (i sekunder), der går fra dit sidste gennemførte blink og frem til det tidspunkt, hvor du mærker ubehag i øjnene.

Hvis din SBUT er 5 sekunder eller derunder, har du måske tørre øjne, fordi den tårefilm, der dækker dine øjne, nedbrydes for hurtigt, hvilket efterlader øjnenes overflade ubeskyttet. Hvis du tror, du måske har tørre øjne, så kontakt din øjenlæge for at få stillet den rigtige diagnose og få den rette behandling og spørg, om SYSTANE® ULTRA er egnede til dig.

Tilbage til toppen

SYSTANE®-produktfamilien

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA-komfortøjendråber leverer højeffektiv behandling af tørre øjne med længere beskyttelse og øjeblikkelig komfort.

LÆS MERE
SYSTANE® ULTRA Preservative-Free

SYSTANE® ULTRA Ukonserveret

SYSTANE® ULTRA komfortøjendråber sikrer øjeblikkelig lindring, høj komfort og giver en langvarig beskyttelse af øjets overflade.

LÆS MERE
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

SYSTANE® GEL DROPS komfortøjendråber skaber en gel-lignende beskyttelsesfilm på øjet og er velegnet til patienter med meget tørre øjne, som har behov for udvidet beskyttelse.

LÆS MERE
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® BALANCE komfortøjendråber genopretter den naturlige tårefilm og er specifikt udviklet til patienter med tørre øjne og dysfunktion af de meibomske kirtler (MGD).

LÆS MERE
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES

Anvend SYSTANE® Lid Wipes til rensning af øjenlåg og fjernelse af makeup. Disse fugtgivende, sterile renseservietter er allergivenlige og skånsomme mod øjnene.

LÆS MERE