Forstå tørre øjne

Symptomer på tørre øjne

Selv om tørhed er det mest åbenlyse symptom, når man har tørre øjne, kan øjnene også føles trætte, våde eller lysfølsomme, eller som om der er sand i dem. Tørre øjne kan desværre ikke kureres, men SYSTANE® ULTRA kan give langvarig lindring af symptomerne på tørre øjne. Hvis du tror, du måske har tørre øjne, så tag kontakt til din øjenlæge med det samme og spørg, om SYSTANE® ULTRA er egnet til at forebygge, at du får komplikationer på længere sigt.


Tørre øjne kan være vanskeligt at diagnosticere, fordi der findes så mange mulige årsager og bidragsydere til lidelsen. Desuden kan symptomerne på tørre øjne variere fra person til person – eller de beskriver ikke disse symptomer på nøjagtig samme måde.

Har du haft nogle af følgende symptomer på tørre øjne?

 • Øjentørhed
 • Øjenirritation
 • Øjenkløe
 • Brændende eller sviende øjne
 • Fremmedlegemefornemmelse (en følelse af at have noget i øjnene)
 • Fornemmelse af sand i øjnene
 • Trætte øjne
 • Svingende eller sløret syn
 • Fotofobi (øjnene er lysfølsomme)
 • Trang til at blinke mere end ellers
 • Generelt ubehag i øjnene
 • Overdrevent tåreflåd

Hvis du har et eller flere af ovennævnte symptomer, har du måske tørre øjne. For at få vished om, hvorvidt det er tilfældet, er det imidlertid bedst at få en tid hos din øjenlæge.

Uanset hvordan de beskrives, er klinisk dokumenteret, at SYSTANE®-øjendråber mindsker symptomerne på tørre øjne ved at give øjeblikkelig, langvarig beskyttelse og komfort.

Overdrevent tåreflåd

Du forbinder måske ikke det at have for mange tårer med tørre øjne, men det er et af de mest almindelige symptomer på tørre øjne. Hvis øjets overflade er beskadiget og ikke fastholder tårer, som den burde, kan det fremprovokere, at tårekirtlerne producerer flere tårer for at fremme overrislingen af øjet.

Komplikationer på længere sigt

Hvis du tror, du måske har tørre øjne, er det meget vigtigt, at lidelsen behandles hurtigst muligt. Selv om symptomerne i starten måske blot er mild irritation, kan de blive ret alvorlige. Langvarig beskadigelse af hornhinden i nogle tilfælde føre til nedsat syn med tiden.

Når der opstår symptomer på tørre øjne, giver SYSTANE®-øjendråber øjnene øjeblikkelig, vedvarende komfort og fugt ved at beskytte øjnene mod beskadigelse og give dem et sundt miljø, som gør det muligt for dem at hele.

Tilbage til toppen

SYSTANE®-produktfamilien

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA-komfortøjendråber leverer højeffektiv behandling af tørre øjne med længere beskyttelse og øjeblikkelig komfort.

LÆS MERE
SYSTANE® ULTRA Preservative-Free

SYSTANE® ULTRA Ukonserveret

SYSTANE® ULTRA komfortøjendråber sikrer øjeblikkelig lindring, høj komfort og giver en langvarig beskyttelse af øjets overflade.

LÆS MERE
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

SYSTANE® GEL DROPS komfortøjendråber skaber en gel-lignende beskyttelsesfilm på øjet og er velegnet til patienter med meget tørre øjne, som har behov for udvidet beskyttelse.

LÆS MERE
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® BALANCE komfortøjendråber genopretter den naturlige tårefilm og er specifikt udviklet til patienter med tørre øjne og dysfunktion af de meibomske kirtler (MGD).

LÆS MERE
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES

Anvend SYSTANE® Lid Wipes til rensning af øjenlåg og fjernelse af makeup. Disse fugtgivende, sterile renseservietter er allergivenlige og skånsomme mod øjnene.

LÆS MERE