Forstå tørre øjne

Hvad er tørre øjne?

Tørre øjne er en tilstand, der forårsages af ændringer i mængden eller kvaliteten af tårer. Tårer er sammensat af tre hovedlag, som arbejder sammen om at holde øjnene ubesværede og beskyttede. Hvis noget forrykker balancen mellem disse elementer, vil tårerne forsvinde fra øjnene for hurtigt, hvorved der opstår ubehagelige tørre pletter. Hvis du ønsker flere oplysninger om tørre øjne, så spørg din øjenlæge om SYSTANE® ULTRA er egnede til dig


Definition af tørre øjne

Tårer hjælper øjnene med at holde sig fugtige, sunde og ubesværede. Tørre øjne er en øjenlidelse, som påvirker mængden og kvaliteten af tårer, så øjnene føles tørre og irriterede.

Undersøgelser har vist, at op imod 25 % af danskere har symptomer på tørre øjne. Tørre øjne forveksles ofte med allergi, forbliver ofte udiagnosticeret og kan føre til komplikationer på længere sigt, hvis de ikke behandles. Tørre øjne kan også være tegn på andre helbreds- eller øjenproblemer.

Desværre kan tørre øjne ikke kureres, men der findes en lang række behandlingsmuligheder, som kan lindre symptomerne. Det er dokumenteret klinisk, at SYSTANE®-øjendråber mindsker både tegn (det, øjenlægen kan måle) og symptomer (det, du mærker og oplever) på tørre øjne ved at bibringe øjeblikkelig og langvarig lindring.

Tilbage til toppen

SYSTANE®-produktfamilien

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA

SYSTANE® ULTRA-komfortøjendråber leverer højeffektiv behandling af tørre øjne med længere beskyttelse og øjeblikkelig komfort.

LÆS MERE
SYSTANE® ULTRA Preservative-Free

SYSTANE® ULTRA Ukonserveret

SYSTANE® ULTRA komfortøjendråber sikrer øjeblikkelig lindring, høj komfort og giver en langvarig beskyttelse af øjets overflade.

LÆS MERE
SYSTANE® Gel Drops

SYSTANE® GEL DROPS

SYSTANE® GEL DROPS komfortøjendråber skaber en gel-lignende beskyttelsesfilm på øjet og er velegnet til patienter med meget tørre øjne, som har behov for udvidet beskyttelse.

LÆS MERE
SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® BALANCE

SYSTANE® BALANCE komfortøjendråber genopretter den naturlige tårefilm og er specifikt udviklet til patienter med tørre øjne og dysfunktion af de meibomske kirtler (MGD).

LÆS MERE
SYSTANE® LID WIPES

SYSTANE® LID WIPES

Anvend SYSTANE® Lid Wipes til rensning af øjenlåg og fjernelse af makeup. Disse fugtgivende, sterile renseservietter er allergivenlige og skånsomme mod øjnene.

LÆS MERE